بسیاری از مردم شاید اسم روز جهانی پشتیبان گیری را نشنیدهاند. جالب است بدانید طبق آمار ۹۴% وب سایتهایی که اطلاعات آنها از دست رفته است، دو سال میشود که از اطلاعاتشان Backup تهیه نکردهاند!
همچنین امروزه زندگی ما و اطلاعات ما در دنیای دیجیتال نگه داری میشود. اطلاعات شخصی، تجاری، مالی و … همچنین اطلاعاتی که درون دستگاههای تلفن همراه و کامپیوترهای شخصی و … نگه داری میکنیم. این تهدید همیشه وجود دارد که اطلاعات شما از بین برود یا در محیط اینترنت به سرقت رفته یا نابود شود.
پشتیبان گیری از اطلاعات با اینکه اهمیت بسیار زیادی دارند با این حال ۳۰% از مردم دنیا از اطلاعاتشان اصلاً پشتیبان گیری نمیکنند. این افراد در صورتی که با مشکل مواجه شوند بازیابی اطلاعاتشان به مراتب سختتر خواهد بود. پس سعی کنید جزو این ۳۰% از افراد دنیا نباشید.
در هر دقیقه ۱۱۳ گوشی همراه در دنیا دزدیده میشود و از دست دادن گوشی یعنی تمام اطلاعات گوشی شما نابود شده است و علاوه بر اینکه اطلاعات شما در معرض انتشار قرار دارد دیگر هیچ راهی برای برگرداندن اطلاعات وجود ندارد.
به صورت میانگین ۲۹% اطلاعات بر اثر تصادف یا به صورت سهوی از بین میرود همچنین در هارددیسک ها به دلیل حساسیت به ضربه، بسیار این مورد چشم گیر است. به شخصه در طول ۱۵ سالی که با وسایل دیجیتال کار میکنم ۷ بار اطلاعات هارد دیسکم را بر اثر ضربه یا در هنگام پارتیشن بندی یا بر اثر بی دقتی و حتی حملات ویروسی از دست دادهام.
در هرماه از هر ۱۰ کامپیوتر، ۱ کامپیوتر در اثر حملات ویروسهای مخرب اطلاعات خود را از دست دادهاند. بعضی از این ویروسها با حذف اطلاعات ذخیره شده یا انتشار خود بر روی فایلها به آنها را آسیب میزنند به گونهای که دیگر اطلاعات غیر قابل استفاده است و شما به ناچار باید اطلاعات خود را حذف کنید.
با بیان این آمار و تهدیدهایی که برای اطلاعات شما وجود دارد این اهمیت پشتیبان گیری بیشتر نمو پیدا میکند. Backup که از اطلاعات خود تهیه میکنید باید چندین بار انجام دهید تا همیشه آخرین تغییرات و فایلهای شما در Backup وجود داشته باشد. وب سایتهای ابری زیادی وجود دارد که با قرار دادن اطلاعات خود در این فضای مخصوص خودتان میتوانید از نابود شده اطلاعاتتان جلوگیری کنید از جمله سرویسهایی که این خدمات را ارائه میدهند میتوان به Google Drive و Drop box اشاره کرد. مزیت دیگر این روش پشتیبان گیری دسترسی به اطلاعات خود در هر جایی که به اینترنت داشته باشید و نیازی به جابجایی وسایل ذخیره سازی نیست.
داشتن نسخه Backup قدیمی بهتر از نداشتن پشتیبان است. اما سعی کنید در دورههای زمانی مشخصی بسته به اهمیت اطلاعات خود Backup تهیه کنید. این روش پشتیبان گیری بسیار مناسب است زیرا انواع نسخههایی از اطلاعات خود در بازههای زمانی مختلف دارید و بسیار مفید خواهد بود. اگر با محدودیت میزان فضا برای پشتیبان گیری مواجه هستید حداقل آخرین Backup که تهیه کردهاید نگه دارید.
امیدواریم با مطالعه این مقاله و آمارهای ارائه شده به اهمیت پشتیبان گیری پی ببرید و حداقل سالانه روز ۳۱ مارس مصادف با ۱۱ فروردین از اطلاعات خود پشتیبان تهیه کنید.